Perényi-kastély

Mátészalka Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Foglalkoztató iskola és nevelőotthon. Volt Perényi-kastély, klasszicista, 1808. Átalakítva 1880 körül romantikus stílusban.

2010.07.19 11:43 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 48° 3,466' E 22° 18,104' - pont: 6

A kastély első ránézésre tökéletes állapotú, felújított. Ottjártunkkor éppen nyitva volt a kapu, úgyhogy bementünk. Az ott levő asszonyok kérdőre vontak, hogy mit keresünk ott, csak akkor nyugodtak meg, amikor maguk közölték velünk, hogy biztos turisták vagyunk... :) Fura nekünk ez a gyanakvó légkör az egész faluban, valahogy nem szeretnénk ide jönni turistának.

Az épületen egyébként sajnos beázások, vakolathullások nyomai is látszanak - persze nem az utcafronti részen. :)

Az egykori kastélypark nem túl izgalmas, néhány nagyobb fa és egy ismeretlen funkciójú betonplacc... Egy szakértő kertgondozó nem ártana.

magtár (0.047 km)
baptista imaház (0.566 km)