Vendégfogadó,uradalmi kocsma

Egyéb építmény
kocsma
polgárház
Vác Körzeti Földhivatal
Vendégfogadó, volt Pannonia-épület, uradalmi kocsma, 18. sz. eleje.
külső leírás:
Zártsorú, utcával párhuzamaos nyeregtetős, udvarán L beépítésű, kilenctengelyes épület. Kapuja félköríves, kőkeretes, záróköves, vasalása az eredeti utánzata, fölötte konzolok tartják a vasrácsos erkélyt. A kapu és az erkély fölött - 5. tengely - "PANNONIA" felirat. Sima osztópárkány, az emeleti ablakok fölött tükörsor, minden második tükörben téglalapkitöltés.A főpárkány többszörösen tagolt. A fszt-en szalagkeretes, könyöklős, zárókőutánzatos, T-osztós állótéglány ablakok, az emeleten ugyanilyen ablakok, de alattuk szalagkeretes tükör van. A lábazat homokkő, a vakolat vízszintes csíkokkal tagolt a fszt-en. Az udvarra négyszakaszos csehsüveg boltozatú kapun átlehet bejutni.
Udvar:
Utcai szárny 3 tengeléyes, árkádíves, az udvari szárny fszt-jén árkádívek, az emeletén állótéglány vízszintes osztású ablakok 6 tengelyben, utána 5 tengelyes hátsó traktus modern nyílásokkal az emeleten, a fszt-en átalakított nyílások.

A kifogástalan állapotú épületben múzeum működik, udvarában "Tündérkert"

Kanonok-ház (0.148 km)