Városfalszakaszok

Erődítmény
Vác Körzeti Földhivatal
Várfalak és városfalak
Városfalszakasz, középkori.
Géza király tér 2-6. iskola udvarán középkori vár barbakánjának maradványai.
Liszt Ferenc rakpart 11-12 középkori várfal és kerekbástya, lakóépületbe belefoglalva. Géza király tér 8. hrsz: 3517.
külső leírás:
A Burgundia u. 7. sz. lakóház hátsó udvarán húzódik a városfal 30-40 m-es szakasza. Hátsó része egy dombra támaszkodik, túlsó oldalán egy iskola van. A házak mögött derékszögben elfordul a fal. A kváderkő-tégla konstrukcióban 100-120 cm-enként a kiegyenlítő téglasorokat összekötötték. A kváderkövek 22-30 cm, a téglák 28x6,5 cm méretűek.
:
A Burgundia 7 sz. lakóház udvarán húzódik a városfal 30-40-es szakasza. Hátsó része egy dombra támaszkodik, túlsó oldalán egy iskola van. A házak mögött derékszögben elfordul a fal. A kváderkő- tégla konstrukcióban 100-120 cm-enként a kiegyenlítő téglasorokat összekötötték. A kváderkövek 22x30 cm téglák 28x15x6,5 cm méretűek.

A városfalhoz nem jutottam be, csak a kerítésen túlról tudtam szemügyre venni. Egy szomszéd szerint továbbra sem stabilizálták a falat, balesetveszélyes, a darabjai behullanak a telekre.