Zsinagóga

zsinagóga
zsinagóga
Vác Körzeti Földhivatal
Romos
Volt zsinagóga.
külső leírás:
A telek közepén szabadon álló, romos állapotú, használaton kívüli zsinagóga. Téglalap alaprajzú, rövid oldalain oromfalas, hosszanti oldalai mentén egy-egy karzattal két szintre osztott teremzsinagóga. Bejárata a nyugati oldal felől.ahol az oromfalat nyolcszögű pilaszterek tagolják három tengelyesre, középtengelyében a félköríves lezárású bejárettal, fölötte kerek ablakkal, az oldalsó tengelyekben egy-egy félköríves lezárású magas ablakkal. Ugyanilyen három ablak tagolja a déli hosszfalat is. A nyílászárók teljesen elpusztultak.
:
A telek közepén, szabadon álló romos állapotú, használaton kívüli volt zsinagóga.
1850-1880 közötti időszakban épült romantikus stílusban. Az 1950-es évek óta nem használják, pusztul.
Téglalap alaprajzú, rövid oldalain oromfalas, hosszanti oldalai mentén 1-1 karzattal két szintre osztott teremzsinagóga. Bejárata a nyugati oldal felől, ahol az oromfalat nyolcszögű pilaszterek tagolják háromtengelyesre, középtengelyében a félköríves lezárású bejárattal, fölötte kerek ablakkal, az oldalsó tengelyben 1-1 félköríves lezárású magas ablakkal. Ugyanilyen három ablak tagolja a déli hosszfalat is. A nyílászárók teljesen elpusztultak.

Továbbra is remek állapot a felújítás után és persze zárt kapu.

Belváros (0.126 km)