Mária-szobor

Plasztika
szobor
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Porciunkula-kápolnával (trsz.: 3940) szemben áll. Lépcsős alépítmény fölött kereszt alaprajzú, volutás talapzat, felirattal. Rajta fejezet nélküli oszlopon, földgömbön álló Immaculata-szobor, fémlemez védőtetővel. 1935-ben felújították, valószínűleg ekkor alakították ki a jelenlegi alépítményt is. Az oszlop ma töredékes, felső fele és fejezete hiányzik, Mária feje későbbi kiegészítés.
Jelleg:
Kővel övezett, magas emelvény fölött kereszt alaprajzú, volutás, párkányos posztamens. Rajta fejezet nélküli, rövid, földgömbben végződő oszlopon Immaculata szobor fémlemez védőtetővel. Színezett kő emlék.

Maga a szobor jó állapotban van. A talapzaton viszont az idő meglátszik. Itt ott némi hiány tapasztalható.

Ferences templom (0.027 km)
Kálvária (0.100 km)