Római katolikus plébánia

plébánia
r.k. plébánia
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon álló, L alaprajzú, középrizalitos, kontyolt nyeregtetős épület, tornáca falazott mellvédes, kosáríves nyílásokkal. Kerítésfalában kőkeretes gyalogkapu és kapu, utóbbi pillérein egy-egy kőbagoly szobor. Kéttraktusos alaprajz, boltozatos terek, barokk és historizáló nyílászárók. A kapu mellett egykorú magtár. Építtette Eszterházy Károly püspök (építész: Francz József). Az 1790-es években udvari szárnnyal bővítették.
külső leírás:
Utcavonalon álló, L alaprajzú, kéttraktusos tornácos, középrizalitos, kontyolt nyeregtetős plébániaház. Tornácán falazott mellvéd, kosáríves nyílások.
Kerítésfalában kőkeretes gyalogkapu, a kocsibehajtó kapupillérein egy-egy kőbagoly. A kapu mellett egykorú magtár.
Lakatlan.

Az épület a végső stádiumában van. Vakolat szinte sehol nincs, az ablakok pedig bedeszkázva. A gaz felverte az udvart!