Római katolikus plébániatemplom

Nagyboldogasszony
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, az É-i homlokzat előtt álló toronnyal, a szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestyével. Csehboltozattal fedett hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: 18. század vége; főoltár: 1784 (Giovanni Adami, Halblechner Vencel); főoltárkép: 1866 (Sajóssy Alajos); mellékoltárkép: 18. század vége (Huszár Ferenc). Orgona: 1891 (Rieger Testvérek). Építtette Eszterházy Károly püspök (építész: Francz József, Franz Anton Pilgram terveinek felhasználásával). A templomkertben: Máriaszobor, 1894 (másodlagosan felállításban); kálváriastációk, 20. század eleje; I. világháborús emlékmű; két szovjet katona sírja; Jézus szíve- és Mária szíve-szobor, 1968.
külső leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. Homlokzati tornya a főhomlokzat előtt áll. A hajó oldalhomlokzatain középrizalit.
A szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestye.

A templomkertben:
Másodlagosan felállított, népies Mária-szobor, 1894.
Kálvária-stációk, 20. sz. eleje.
I. világháborús emlékmű.
2 szovjet katona sírja
Mária szíve-szobor, 1968.
Jézus szíve-szobor, 1968.

A templom állapota most már csak 4-es alá. A toronynál nagyon sok helyen beázás található, a festés eléggé csúnyán elszíneződött. Néhány helyen a lábazatnál vakolat hiányok is találhatóak.