Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kertben álló, téglalap alaprajzú, egyhajós, kontyolt nyeregtetős templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal. A K-i homlokzathoz négyzet alaprajzú, kontyolt nyeregtetős keresztszárny csatlakozik (korábbi szentély). Teknőboltozattal fedett hajó, dongaboltozattal fedett keresztszárny. U alakban falazott karzat. Berendezés: festett fa berendezés, 19. század eleje; a korábbi templom festett kazettás mennyezetének négy táblája a torony alján elhelyezve, 1783 (Bede Pál). Orgona: pesti mester, 1816, 1862-ben átalakítva és bővítve. Középkori eredetű templom felhasználásával épült 18. század eleji templom, melyet 1781-1783 között és 1801-ben bővítettek, s ekkor régi tornya helyett újat építettek (kivitelező: Rabl Károly).
külső leírás:
Kertben álló, téglalap alaprajzú, Észak-Déli hossztengelyű, egyhajós, kontyolt nyeregtetős templom, nyugati homlokzat előtti toronnyal. A keleti homlokzathoz négyzet alaprajzú, kontyolt nyereg fedésű keresztszárny csatlakozik.

A templom állapotában változás nincs.

borpince (5.574 km)