Angyal csárda és gazdasági épülete

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
mulató
mulató
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Három oldalról szabadon álló, földszintes, U alaprajzú épület, Ny-i főhomlokzatának középtengelyében nyíló kosáríves kapuval, a kapu zárókövén évszámmal (1757). A kapu két oldalán négy-négy vakolt, füles keretelésű ablak, a homlokzat két szélső tengelyében egy-egy egyenes záródású ajtó nyílik. Az oldalhomlokzatokon a Ny-i homlokzatéhoz hasonló ablakok. A kapualjban fiókos dongaboltozat. Az udvar K-i végében ÉD-i hossztengelyű egykori istálló, oromzatos véghomlokzatokkal (átépítve). Földszintjén három kéthajós, négy-négy középpilléres, csehboltozatos istálló. Építtette Barkóczy Ferenc püspök (kivitelező: Berra Jakab építőmester), 1905-ben javították. 1904-ben leégett, 1962-ben helyreállítva.
külső leírás:
A telket három oldalról utca határolja. A főépület földszintes, U alaprajzú, kerítésfallal kapcsolódik a téglalap alakú udvart lezáró gazdasági épülethez, amelyben 3 boltozott istállóhelyiség található 4-4 kőpillérrel ill. oszloppal. A főhomlokzat közepén kőkeretes, kosáríves kapu nyílik. Az ablakok vakolt füles kerettel díszítettek.

2014.02.25 11:25 Lacipap állapot: 3 - pont: 15

Az épület csak pusztul és egyre rosszabb állapotban van. Az ott lakók nem törődnek semmivel. Az udvaron szemét és rendetlenség uralkodik.

Sóház (0.190 km)
Hajdu-ház (0.230 km)