polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon szabadon álló, földszintes, U alaprajzú lakóház. Kéttraktusos utcai, egytraktusos udvari szárny. Síkfödémes helyiségek. Utcai homlokzatának vakolatarchitektúrája a kapu két oldalán eltérő kialakítású. Részben 19. századi nyílászárókkal. 1774-ben Povolni János kőművesmester tulajdona volt. 1834-től Povolni Ferencé, aki átépítette. 1980-ban felújították, tetőterét részben beépítették, faszerkezetű, oromzatos előtetővel.
külső leírás:
Utcavonalban álló, földszintes, U alaprajzú lakóház, az utcai szárnyon nyereg-, az oldalszárnyakon félnyeregtetővel.
Az utcai homlokzat É-i és D-i részének teljesen eltérő építészeti kialakítása két önálló épület benyomását kelti.
Az utcai homlokzaton eredeti kapu és ablakok.
A kapualjban 2, az udvari homlokzaton 1 félköríves záródású, felülvilágítós kő ajtókeret.
Az udvari homlokzaton 2 ablak és a pinceajtó eredeti.

Az értékelésem most már inkább csak 4. Az épület homlokzatán néhány apróbb vakolat hiány található, emellett a festésben is jelentkeznek hibák, elszíneződések.

Orlandini-ház (0.065 km)
irodaház (0.104 km)