:
Az öt ablaktengelyes épület rusztikus földszintjén a négyzetes alagsori ablakok felett, a félköríves falnyílásokat csigás állókonzolokban végződő pilaszterekre ültetett szemöldökpárkányok díszítik, amelyek geiszonja tört vonalú övpár-kánnyal kapcsolodik össze. A rusztikus első emelet, állótéglány alakú, tojásléces keretezésű állótéglány alakú ablakai felett háromszögletű szemöl-dökpárkányok kaptak helyet, kivéve a szélső, mell-védjükben kőbábos korlátok viselő ablakokat -, amelyek felett három részes, magas, képszékében fűzérdíszes, sarkain 3/4 életnagyságú allegórikus szobrokkal díszített szemöldökpárkányok helyez-kednek el. E párkányokat összekötő homlokzati párkány a második emeleti állótéglány alakú, tago-zatos keretezésű, háromszögletű oromzatokkal dí-szített ablakok mellvédpárkánya. A harmadik eme-leti négyzetes ablakok között csigás dísz-konzolok láthatók. Az épület homlokzatát egyszerű kiugró főpárkány koronázza.

Változatlanul kiváló állapotban van az épület, minisztériumi irodáknak ad otthont.

Irodaépület (0.006 km)