Csonkatorony és plébániaház

palota
Bicske Körzeti Földhivatal
Csonkatorony, gótikus, 15. sz.; és plébániaház, barokk eredetű, emeletes.
:
A római katolikus templom és a plébániaház épületegyütteséhez tartozó, a kettő között szabadon álló, több emelet magas, palával fedett sátortetős épület, tetején kereszttel.
A sarokarmírozott kő falazatú toronyról mállik a vakolat. A Szent István tér felöli oldaláról nyílik a bejárata. Ezen a homlokzaton álló téglány, felette kisméretű, nényzetes, felette kávás kőkeretezésű, csúcsíves nagyméretű ablak nyílik. A tető vonala alatt óra helye látható.
A templom felé néző homlokzaton fekvő ovál alakú, felette kisméretű csúcsíves, felette nagyméretű, kávás kőkeretezésű csúcsíves ablak nyílik. A tető vonala alatt óra helye.
A hátsó, és a plébániaház felöli homlokzaton a fekvő ovál ablak elmaradása mellett az előzővel azonos kialakítást láthatunk.

2014.03.02 13:20 Halász család állapot: 4 - pont: 16

Változatlan állapot. A környezete tűnik kissé elhanyagoltnak.