R.k. templom, barokk, 1758-1760, vagy 1768-1772 (?). Berendezés: oltár, szószék, barokk, 18. sz.
:
Falu végén, kis magaslaton áll. Jelenlegi képe szakszerűtlen homlokzattatarozást sejttet, akkor sematizálódhatott, a különben igényes, sok kőelemet tartalmazó homlokzat. homlokzati középtornyaalig áll elő a sima, dísztelen falisíkból. Újabb kapuja tört íves barokk kőkeretben ül. Fölötte u.o. keretben nagy kórusablak. Nagyon primitív (3 sor tégla) párkány fut körül - bizonyára a hajdani húzott tagozat téglaváza . Az 1. toronyemeleten. kő keretben álló ovális padlásablak, fölöte sovány övpárkány. A 2. toronyemeleten, félköríves záródású harangablakok. jellegtelen zárópárkányon kontármunkáju toronysisak. kellemetlen vonalvezetésű íves oromfal, sarkain Atya ill. Fiú, középen följebb galamb Szentlélek jóhatású kőszobrok. A teljesen csupasz oldalhomlokzaton 1-1 kosáríves újabb asblak. Sekrestyén kőkeretes vasablak apácaráccsal. Palafedés ereszcsatorna, kőlábazat.

Kívülről szép állapotban de mióta lelőhetnek más udvarában nem próbálkoztam a bemásszásal.

közkút (0.053 km)