Múzeum

kulturális és szórakoztató épület
múzeum
Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Múzeum, kora barokk, 17. sz. Átalakítva 1833-ban.
:
Az utcavonalat követő, "U" alaprajzú, egyemeletes saroképület, alápincézett. Kontyolt nyeregtetős, hódfarkú cseréppel fedett épület.
Főhomlokzata 9 tengelyes, egyenes záródású szemöldökpárkányos ablakokkal. A főhomlokzat balszélén nyílik a széles, félköríves kőkeretű, XIX. századi kapuzat faragványos szárnyakkal. A főhomlokzat közepe táján - későbbi támpillérek között - az egykori pincegádor félköríves záródású ajtaja.
Az 1983-as felújítást követően a szomszédos általános iskola képtár felé eső helyiségét egybenyitották a képtárral, raktárt kialakítva.

Az épület állapota az előző jelentések óta nem változott! Az értékelés éppen hogy négyes, lehetne rajta mit javítani. A várhoz vezető út sarkán nem egy szép látvány.

Plébániaház (0.043 km)
Városfalak (0.061 km)