Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, barokk, 1700 körül. Átépítve és toronnyal bővítve 1902-ben. Festett, 1772-ben készült famennyezete átfestve. Berendezés: festett fakarzatok és szószék, 1772.
:
Szabadon álló, 1 homlokzati tornyos, nyeregtetős, egyenes szentélyzáródású épület, kerítőfallal. bejárata É-Ny-i tornya nyílik, az iskola felől.
Tornyán a bejárat felett körablak, harangszintjén 4 db. félköríves ablak. Óralapjai az oromzatok háromszögű lezárásaiban, felettük egyszerű bádogfedésű gúlasisak. A torony emeleteit karcolt vonalas vakolatdíszítés borítja, sarkait vakolat armírozás.
Hajóját délről 3 vakolatkeretes csúcsíves ablak világítja meg, a középső alatta régi déli bejárat vakolatkerettel jelzett helye. Ny-i végén 2 db. hasonló ablak.

A templom az előző jelentésemhez hasonló módon jó állapotban van, kertje, környéke is rendezett. Élő egyház, rendszeres egyházi alkalmakkal, istentiszteletekkel..

Gedeon-kúria (4.804 km)
Kovácsműhely (5.055 km)