kulturális és szórakoztató épület
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, előkertes, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős, náddal fedett épület. Ny-i, utcai homlokzata lizénás-tükrös kialakítású, oromzata lépcsőzetesen ívelt. D-i, udvari homlokzatán falazott oszlopos-mellvédes tornác. Egytraktusos, háromosztatú belső elrendezésű. Padlásfeljárat a hátsó helyiségből leválasztva. A helyiségek gerendás deszkamennyezetesek. A konyha átalakítva, eredetileg szabadkéményes volt. Népi műemlék, jelenleg Benedek Péter festőművész emlékháza működik benne.
Fésűs beépítésű, egysoros elrendezésű, tornácos épület.
Falai vályogból és téglából készültek. Utcai homlokzata 2 ablaktengelyes, az ablakok faszerkezetűek, egyszárnyúak, külső fémtáblával felszereltek.
Az utcai homlokzaton barokkos oromfal.
Az udvari homlokzat 5 tengelyes, melyből a 2. és 5. ajtó, utóbbi padlásfeljáró, a többi a másik homlokzaton már ismertetett ablak, de külső fémtábla nélkül.
Az épület nyeregtetős, náddal fedett.

A repedések 2008 óta nem változtak. A ház elhagyottnak látszik.