Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utca vonalától beljebb, szabadon álló, egyhajós, félköríves záródású, D-i homlokzati tornyos templom, a záródás felett kontyolt nyeregtetővel. Főhomlokzatán timpanonnal lezárt pilaszterpárok között elhelyezkedő bejárat. A hajó Ny-i oldalának közepén alacsonyabb bejárati előcsarnok. A homlokzat két végéhez falazott kerítés csatlakozik. Csehsüveg boltozatos belső tér, É-i és D-i végében karzat. Berendezés: jellemzően 19. század közepe: szószék, padok. Orgona: 1869 (Pokorny János). A korábbi, leégett templom megmaradt alapfalainak felhasználásával épült 1839-1843 között (építész: Hild József, kivitelező: Schneider Ignác kalocsai építőmester). A templom telkén újabb épületek: lelkészlak és gyülekezeti épület.
külső leírás:
Utca vonalától beljebb helyezkedik el a téglalap alakú hajóval és valamivel keskenyebb félköríves záródású "szentélyrész", utca felőli főhomlokzatán toronnyal, csatlakozó beépítésben épült klasszicista református templom.
A hajó cseréptetős, a torony rézsisakkal fedett.
Három bejárata van, a főbejárat, ezen kívűl a lelkészlak felől a hajó hosszanti homlokzatából kiugró oldalbejárat, valamint az egykori iskola, ma gyülekezeti épület felé nyíló, a félköríves záródásból szintén kiugró másik oldalbejárat.
A templomot barokkosan hullámzó kerítés köti össze a két oldalán elhelyezkedő, az utca vonalához igazodó, "L" alakú alaprajzú, földszintes lelkészlakkal, illetve gyülekezeti épülettel. (Ezek egyike sem védett)
Főhomlokzat egyszerű, téglalap alakú, kétszárnyas kapu, eredeti kapuszárnyakkal, felette félkör alakú ablak. A kapu két oldalán 2-2 egyszerű pillér, melyek rizalitot alkotnak, s amelyet timpanon zár le, felette kétemeletes torony félkör alakú és négyszögletes ablakkal. Körbefutó alacsony lábazat, a hajó hosszanti oldalán 3-3 félkör alakú ablak, szentélyrészén 1-1 szegmensíves nyílás felett 1-1 félkör alakú.

A fenyőfák takarásában lévő épületet eléggé nehéz fényképezni. Az épület állapota azonban közelebbről szemügyre véve jó.

lakóépület (3.550 km)
melléképület (3.608 km)