Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, félköríves szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i és D-i oldalához kapcsolódó kápolnával és sekrestyével. Csehsüveg boltozatú hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falkép: a szentélyben: 1785 (Kronovetter Pál), átfestve; hajóban: 1929. Festett üvegablakok, keresztút: 1930. Berendezés: jellemzően 19-20. század; főoltár, mellékoltár, szószék: 19. század első fele. A templom K-i homlokzatának D-i végéhez kerítés csatlakozik, ami összeköti a telek DK-i sarkában álló, L alaprajzú, földszintes plébániaépülettel. Épült báró Patachich Ádám és gróf Kollonich László érsekek költségén 1784-ben. Az 1930-as években berendezését megújították.
külső leírás:
Utca kiszélesedésében álló, nyugati oldalával az utcavonalhoz igazodó, csatlakozó beépítésű, kereszt alakú alaprajzú, de félköríves záródású szentélyű, későbarokk r.k. plébániatemplom. Nyugati, egyszerű homlokzata felett toronnyal. Torony bádoggal, a hajó cseréppel fedve.
Még egy bejárata van az északi keresztszáron.
A templom északi oldalához kerítéssel csatlakozik az utcavonalhoz igazodó "L" alakú alaprajzú, földszintes barokk plébánia.
A helyszínrajzon a kettőt elválasztó kerítés már nem létezik.

Körben lábazati vizesedés (1997).

Bizony nagyon hiányzik a felújítás befejezése. A tornyon láthatóak a hiányosságok leginkább. Vakolat és festék hibák.

lakóépület (3.467 km)
melléképület (3.519 km)