Présház és pince

Agrár műemlék
Agrár műemlék
borászat
pince
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, deszkaoromzatos, Ny-i végén kontyolt nyeregtetős, náddal fedett épület. K-i homlokzatán ajtó és kisméretű ablak. Belsejében nyitott fedélszékes külső kamra, amiből két helyiség nyílik: D-re a gerendás deszkamennyezetes, ablakos szoba, Ny-ra a néhány lépcsőfokkal lejjebb lévő, nyitott fedélszékes belső kamra. A belső kamrából nyílik a dongaboltozatos pince. Épült a 19. század közepén. Népi műemlék.
külső leírás:
Szabadonálló, vertfalú épület, mely egy présházat és egy pincét foglal magában. Tetőszerkezete szelemenes, sátortetejét a gerincen cseréppel javított nád fedi. Homlokzatai meszeltek, főhomlokzata 1+1 tengelyes, mely egy ablakot és egy ajtót foglal magában. (1997. revízió)

A présház három helyiségre tagolt, a bejárat egy külső kamrába vezet, melyből balra kis szoba, egyenesen pedig egy belső kamra nyílik. A szoba gerendás mennyezetű, a kamrák nyitott fedélszékűek.
A külső kamrából négy lépcsőfok vezet a belső kamrába.
A belső kamrából nyílik a pince, mely téglából rakott félköríves dongaboltozattal fedett.