Lakóház (tájház)

kulturális és szórakoztató épület
múzeum
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lakóház, istálló kamrával és óllal, kukoricagóré, nyitott kocsiszín, tároló és gémeskút együttese. A lakóház szabadon álló, utcavonalra épült, téglalap alaprajzú, földszintes, deszkaoromzatos, nyeregtetős, náddal fedett épület. ÉK-i sarkához deszkakerítés csatlakozik. Egytraktusos elrendezésű, három osztatú, gerendás deszkamennyezetes helyiségekkel. Konyhája boltíves, szabadkéményes, két szobája közül a K-iben kemence. A kamrával és óllal egybeépült istálló a Ny-i telekhatár mentén áll, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős, náddal fedett. D-i véghomlokzatához keskenyebb és alacsonyabb, cseréppel héjalt nyeregtetős, részben nyitott toldalék kapcsolódik. A kukoricagóré és a kocsiszín náddal fedett faszerkezet, a tároló újabb deszkaépítmény. Épült a 19. század második felében. Népi műemlék.
külső leírás:
Lazán zárt udvaros beépítésű telken lakóház és melléképületek. A lakóház egysoros elrendezésben három helyiséget foglal magában (2 szoba + szabadkéményes konyha). Az épületet náddal borított nyeregtető fedi.
Falai fehérre meszeltek.

Az istálló falán ugyanúgy lóg valami felszerelés, mint 2008 júliusában. Minden változatlan?