Danubius Hajógyár gépműhelye

Ipari műemlék
gépipari üzem
hajógyár
Az újpesti hajógyár faszerkezetű üzemépülete fa darupályával, épült a 19. század végén.
Jelleg:
A kelet felé emelkedő utcánál mélyebben, azzal párhuzamosan elhelyezkedő, három hajós, bazilikális felépítésű, faszerkezetű üzemcsarnok nyereg-, ill. félnyereg tetővel. A főhajó oldalain ablaksáv fut végig, s a két véghomlokzat középső részén is nagy ablakfelületek találhatók. A mellékhajók homlokzatain egyenes záródású ablakok vannak. A homlokzatok többi részén az ácsolt szerkezet közeit vakolatlan téglafalak töltik ki. Az északi mellékhajót utólag fallal választották le a főhajótól, és kisebb helyiségekre osztották. A főhajóban fából készült darupálya van.
:
Az utcával párhuzamosan elhelyezkedő, három hajós, bazilikális felépítésű, faszerkezetű üzemcsarnok vakolatlan tégla kitöltő falakkal, nagy ablakfelületekkel, belsejében fa darupályával.

Beázik, ablaki hiányosak.

Sajnos a valamikori épületet eldózerolták. Mostanra csak a betonalap maradt.