Szent Miklós püspök
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
RA falu szélén, dombon, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A torony alsó szintje plasztikusan sávozott, tetején összetett formájú toronysisak. D-i homlokzatán csúcsíves ablakok, a második tengelyben kőkeretes kapu. Fiókos dongaboltozatos hajó és szentély, negyedgömb boltozatú szentélyfej, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1985. Festett üvegablakok: 1983. Berendezés: jellemzően 19-20. század; főoltár, barokk, 1770 körül; szószék, 18. század vége. Orgona: 19. század közepe, átépítve. Korábbi, 15. századi templom helyén épült 1752-1753-ban, a 19. században romantikus stílusban átépítették. A templomkertben: kőkereszt, 19. század vége; Kálvária-kápolna, stációkkal, 19. század vége.

Már messziről látszik a monumentális nagy templom. Kár, hogy nem tudják felújítani, a környezete szépen rendezett