Nagyboldogasszony
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Emelkedő terepen, szabadon álló, centrális, négykaréjos alaprajzú templom, a K-i karéjhoz, a szentélyhez kapcsolódó lépcsőtoronnyal, és négyzet alaprajzú, alacsony sekrestyével. Négyezete fölött huszártorony emelkedik, törtvonalú toronysisakkal. A Ny-i karéj középtengelyében nyílik a gazdagon faragott kőkeretű, Festetics-címerrel díszített, törtvonalú oromzatos kapu. A sekrestye bejárata egyenes záródású, kő szalagkeretes, fölötte fémlemezből hajlított íves előtető. Csehsüveg boltozatos központi tér, a karéjokban negyedgömb boltozat, síkmennyezetes sekrestye. Karzata a régebbi helyén az 1960- as években épült, vasbetonból. Falképek: a boltozatokon figurális-szimbolikus falfestés, 20. század második fele. Berendezés: jellemzően 19-20. század; padok, 18. század vége; oltárasztal, ambó, húsvéti gyertyatartó, keresztelőkút: 20. század. Épült 1765-ben. Ugyanezen a helyrajzi számon áll a plébánia 1940-es években emelt épülete is.

A templom felújítás alatt áll. Környezete rendezett.

Romlott-vár (1.937 km)