Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, U alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős épület. Utcai homlokzatán enyhe kiülésű, pilaszterekkel tagolt középrizalit, szegmentíves kapuval. A középrizalittól K-re, a nyílástengelyek két szélső oldalán, ovális medalionban egy női és egy férfifej kígyóval. Udvari homlokzatait kosáríves, utólag beüvegezett árkádok tagolják. A földszinti helyiségek donga- és csehsüveg boltozatosak. A lépcsőház a K-i szárnyban. Épült 1820 körül. A házban működött a Fekete Sas patika, illetve a Magyar Divatcsarnok, Fürst József divatüzlete az 1920-1930-as években. A telken a K-i telekhatáron, téglalap alaprajzú, földszintes, félnyeregtetős, Ny-i homlokzatán kosáríves árkádokkal tagolt épület. Tőle D-re a teljes telekszélességet elfoglaló zsinagóga (trsz. 6276).

Állapota változatlan.

Bazár-udvar (0.008 km)