Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
Szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, D-i homlokzata előtt
toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély Ny-i oldalához csatlakozó, újabb sekrestyével. Csehsüveg boltozatos hajó, fiókdongával boltozott szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1954 (Laczkó Gyula). Berendezés: jellemzően 19. század közepe. Orgona: 1898 (Bencz György, Peppert Nándor). Gróf Széchényi Ferenc építtette 1824-ben, 1932–1939 között felújították. Sekrestyéje 1954-ben épült. 1995-ben ismét felújították.
építtette 1824-ben, 1932–1939 között felújították. Sekrestyéje 1954-ben épült. 1995-
ben ismét felújították.
külső leírás:
Dombon É-D-i tengellyel szabadon álló, homlokzati tornyos, gúlasisakos, 3/8 szentélyzáródású, NY-i oldalán sekrestyés, cserépfedésű kontyolt nyeregtetős épület.

A tornyon és a főholmlokzaton falpillérek párkányt tartanak. A templomon magas lábazat fut körbe, a revízió idején a vakolat kb. 170 cm magasságban leverve.
Szalagkeretes, félkörívzáródású ajtó, felette álló szalagkeretes ökörszemablak. A tetőszinten az oromfalon és a tornyon is egy-egy szalagkeretes körablak nyílik, itt a falak tükrösek, az oromfallezárás egyenes. A harangszinten a faltükörben minden irányba szalagkeretes félkörívzáródású ablakok nyílnak, felette órapárkány. A tornyot fémlemezfedésű gúlasisak zárja.
NY-i homlokzaton két nagyméretű szalagkeretes, szegmentívzáródású ablak nyílik. A sekrestye tömege fémlemezfedésű kontyolt nyeregtetős, szalagkeretes ajtóval és ablakkal.
A szentélyzáródás szélső mezőiben szalagkeretes szegmentívzáródású ablakok nyílnak.
K-i oldalon két, nagymérerű, szalagkeretes szegmentívzáródású ablakok nyílnak.