Megújulásunk támogatója:  

Szabadszavas keresés

Találatok

Első alkalommal kerül sor a Középkori Vár Napja című rendezvényre a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában 2022. október 16-án, vasárnap. Berecz Mátyás, az intézmény múzeumpedagógusának ajánlója.

Ismét megrendezik a Barbár Napokat az Aquincumi Múzeumban október 1-jén és 2-án. Ahogy a tavalyi cím szólt: a barbárok már a spájzban és a romkertben vannak!

Immár tradíció, hogy a Kulturális Örökség Napjai alkalmából az érdeklődőknek bemutatják a visegrádi Sibrik-dombon folyó feltárások aktuális eredményeit. Így lesz ez szeptember 17-én ismét, s ezt még két program követi majd.

A kelta samhain ünnepet, vagyis a mai halloween ősét idézik meg az Aquincumi Múzeumban vasárnap délután és este. Tűzszertartás, áldozatbemutatás, tűzugrás is lesz.

A 14-15. századi hitvilág, a boszorkányüldözés és a mágia elevenedik meg szeptember 25-én, szombaton este a visegrádi királyi palotában.

Aki kíváncsi a Lovasíjászok Budapest múltjából című kiállításra a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában, jó, ha fejben már vágja a centit, mert a sok érdekességet bemutató tárlat szeptember 5-én zár. 

927_20210828_16465500.jpgSzeptember 4-én és 5-én ismét testközelbe kerül az ókor az Aquincumi Múzeumban a Római Fesztiválon. A látogatók az antik város mindennapjaiból kapnak átélhető ízelítőt.

927_20201202_12255384.jpgBár feltehetően éppen a hagyományőrzők tiltakozhatnak leginkább a cím ellen, mondván, a lehetőségek szempontjából gyászos év volt 2020, ám nézőként a produkciók színvonala korábban nem tapasztalt szintet ért el.

Magyarország legrégibb – először 1985-ben megrendezett – történelmi fesztiválját idén július 12-től 14-ig, vagyis péntektől vasárnapig rendezik meg a visegrádi királyi palotában és környezetében.