Zichy-Ferraris kastély

A település déli szélén, a központi teresedés déli oldalán.
Rövid leírás:
A középkori eredetű falu déli részén ma álló kastély - a hagyomány szerint egy korábbi épület helyén - a 18. század második felében épült fel. A 19. században a faluban jelentős birtokkal rendelkező Zichy-Ferraris család az épületet neobarokk stílusban átalakíttatta, kialakítva annak jelenleg is látható alakját. A téglalap alaprajzú, az utcára merőleges tengelyű ház tört síkú, barokkos tetejét fémlemez fedi. Utcai főhomlokzata fölé mozgalmas, többszörösen ívelt, neobarokk párkányzattal díszített attika emelkedik. Főbejárata az udvari oldalhomlokzat elé ugró, oszlopos, zárt, üvegezett verandán át nyílik.

A két világháború között pár évig a kastély a Horthy család birtokában volt, de ez időben már csak mint vadászkastélyt hasznosították. A kastély parkja mára szinte teljesen el(le)pusztult, területére modern üzletház épült fel.

A házban ma a községi hivatal, ill. kultúrház működik.

(A leírás Tököly Gábor: Kastélyok, kúriák, udvarházak Gömörben c. munkája felhasználásával készült.)