Volt munkásotthon

Mészáros (ma : Mäsiárska) utca 32.
Rövid leírás:
A fallal körülvett, középkori kassai belváros egyik nyugati mellékutcájában, utcafronton, zárt sorú beépítésben álló, egy emeletes, nyereg tetős, városi lakóház, eklektikus homlokzattal, visszafogott vakolatdíszekkel, kőkeretes, szegmentíves kapukkal.

Első ismert tulajdonosa a 18. században Fischer Mihály báró volt. A 19. század elején gróf Sztárai Kristóf kezén találjuk. 1909-ben Barinko Mihály vendéglősé volt. 1910-1920. között itt működött a városi munkásotthon, a szervezett munkásmozgalom egyik központja. (Ezt a ház homlokzatán 1971. óta emléktábla hirdeti.) 1918-ban itt volt a Kassai Munkás című, baloldali lap szerkesztősége.