fotópályázat
témák listája

Összesen: 4 db hozzászólás

Szőnyi István hozzászólásai | válasz erre | 2015-09-02 23:05:59  (2731)
Kedves Piusz! Ami a számszaki értékelés "magától értetődő ötösét" illeti, nem mernék mérget venni rá, mert egyáltalán nem biztos, hogy az illető osztályozta is a képet - illetve, azt vélelmezem, hogy nem tette meg, mert akkor legalább a nickneve megjelenne. Valószínűleg ő is abban a hiszemben nyomta meg a "Hónap képe" gombot, hogy ezzel a maga részéről mindent megtett. Vagyis a feltételezésedet úgy módosítanám, hogy "magától értetődően ötösnél nem adhatott volna rá rosszabb jegyet", ha osztályozta volna. Akárhogyan is, 8-án lehull a lepel erről a titokról is. Addig csak feltételezésekkel élhetünk. Ami a "Hónap képének jelölöm" gomb használójának a jelölés pillanatában való publikussá válását illeti, a magam részéről a gomb bevezetése óta emellett érvelek. Örülök, hogy már ketten vagyunk. Érdeklődéssel várom a többi fotós véleményét ebben az ügyben is.
[ előzmény : (2730)  piusz , 2015-09-02 21:24:53]

piusz hozzászólásai | válasz erre | 2015-09-02 21:24:53  (2730)
Kedves István! Köszönöm, közben sikerült kideríteni, hogy valóban amiatt nem látom, amire te is utaltál. Így csak az értékelések lezárulta után lesz megismerhető a szöveges és számszaki értékelés, már persze, ha lesz szöveges értékelés. Számszaki minden bizonnyal lesz, ami magától értetődően ötösnél kevesebb nem lehet. A Hónap képét én is a teljes pályázati anyag ismeretében fogom kiválasztani, vagy azok közül, amelyeket már értékeltem és osztályoztam, vagy azok közül, amelyeket még nem. Nekem nem lenne ellenemre, hogy a Hónap képét megjelölő fotóstárs neve, értékelése és osztályzata a jelölés pillanatában látható legyen az adott kép alatt.
[ előzmény : (2727)  Szőnyi István , 2015-09-01 21:48:17]

Szőnyi István hozzászólásai | válasz erre | 2015-09-01 21:48:17  (2727)
Én a helyedben örülnék ennek, kedves Piusz, mert ez valószínűleg azt jelenti, hogy az illető a "Hónap képének" jelölte a fotódat. Azért tartom valószínűnek ezt a következtetést, mert a múlt hónapban én is így jártam az egyik képemmel. http://muemlekem.hu/fotopalyazat?id=7697 Egyébként két korábbi hozzászólásomban (2710. és 2712.) már menet közben és utólag is jeleztem ezt a problémát, illetve azt, hogy valószínűleg nem mindenki számára egyértelmű még a frissen bevezetett a "Hónap képnének jelölöm" gombnak a használata, mert akik egyáltalán használták idáig az új gombot, azok feltehetően nem tudták, hogy nem elég a "Hónap képének jelölni" egy képet, emellett osztályozni is kell - értelemszerűen ötössel. Szerintem ugyanis azért tűnnek el azok a szöveges értékelések, amelyeket osztályzás nélkül, csak a "Hónap képének jelölöm" opció használatával egyidejűleg fűznek hozzá a képhez az értékelők, mert az új gomb nincs összekötve a szöveges értékelés mezővel. Akárhogyan is van, ez is egy olyan kérdés, amelyet megbeszélés után, közös megegyezéssel kellene eldönteni. Mert már ebben a hónapban is van két fotó - az egyik ezek szerint a tied -, amelyeket az értékelőik valószínűleg anélkül jelöltek a "Hónap képének", hogy számszerűen osztályozták volna őket. Egyébként azt is javasoltam korábban, hogy a hasonló anomáliák ás félreértések megelőzése érdekében ugyanúgy kellene az új gombnak is működnie, mint az osztályzó opciónak, vagyis már menet közben ne csak az jelenjen meg, hogy "Eddig egy ember értékelte", mert ebből egyrészt nem derül ki, hogy az illető éppenséggel a "Hónap képének jelölte" az adott fotót, másrészt az sem derül ki, hogy ezt személy szerint ki "követte el". Magyarán: a jelekből úgy tűnik, hogy a rendszer továbbra is inkognitóban tartja azoknak a személyét, akik veszik a bátorságot és a "Hónap képének jelölnek" egy-egy képet. Eleve sem értettem, hogy ennek mi értelme van, ráadásul - mint a mellékelt ábrák is mutatják, csak felesleges bonyodalmakat okoz és félreértésekre ad alkalmat. Azt is indítványoztam korábban, hogy ne számítson két értékelőnek ugyanaz a személy, aki a "Hónap képének jelöl" egy fotót, és értelemszerűen ötösre is osztályozza, mert ez csak megtéveszti és összezavarja a többi értékelőt. Vegyük például Szya remek múlt hónapi fotóját http://muemlekem.hu/fotopalyazat?id=7689 , amelyet én először szabályosan leosztályoztam, majd a már ebben a hónapban, amikor az összes képet volt módom látni, a teljes mezőny ismeretében választottam ki "Hónap képének" legalább négy olyan kép közül, amelyek nálam bekerültek a legjobb négy közé (Ezt a módszert egyébként másoknak is csak javasolni tudom). Az viszont tényszerűen nem igaz, hogy ezt a fotót "Eddig két ember értékelte", mert legjobb tudomásom szerint én egy ember vagyok. Ez az állítás tehát képtelenség. Szerintem az lenne a legésszerűbb megoldás, ha a valamilyen felirat egyértelművé tenné minden odatévedő számára, hogy először tessék osztályozni, és csak utána jelölni az adott fotót a "Hónap képének". És amikor ez a két egymást logikusan követő két lépés megtörténik, akkor az is megjelenik, hogy az adott értékelő személy szerint kicsoda, és hogy egyrészt ötöst adott a képre, másrészt az ötösök közül ezt jelölte a "Hónap képének". Ebben az esetben nem fordulnának elő azok a félreértések és anomáliák, amelyeket Szyahoz hasonlóan te is szóvá tettél. Megjegyzem, arra számítottam, hogy ezekről a kérdésekről érdemi vita folyik majd a fórumon. Ehhez képest nagyon meglepett, hogy rajtam kívül idáig nem szólt hozzá ehhez a kérdéskörhöz senki.
[ előzmény : (2722)  piusz , 2015-08-31 19:19:16]

piusz hozzászólásai | válasz erre | 2015-08-31 19:19:16  (2722)
Mindenekelőtt én is gratulálok Zsófinak és mint arról Szya-tól személyesen is értesültem, remekül sikerült a bemutatkozás. További sikereket és visszatérést ide, a muemlekem.hu oldalaira. Más. Az egyik képem alatt olvasható, hogy "Eddig 1 ember értékelte.", az értékelés viszont nem látható. Lehet-e ezen segíteni? Köszönöm!