Szia,
köszönöm a választ, és bocsánat, hogy későn reagálok. De meg kell mondjam, én máshogy gondolom. Szerintem pont hogy arra kellene törekednünk, hogy minél naprakészebb, minél frissebb és minél hibátlanabb legyen az adatbázisunk, és pont ez segítené azt, hogy ha majd egyszer (én még reménykedem benne) lesz egy hivatalos adatbázis is, akkor akár az itteni adatok figyelembe vételével azt a hivatalos adatbázist is könnyen frissé, minél kevesebb hibával rendelkezővé tudják tenni. Ha csak egyéb bejegyzésben látszana a javítás, akkor azt sokkal kevesebb látogató venné észre, mint azt, ha az adatlap lenne javítva.
Ha lesz egyszer hivatalos adatbázis, de az nem a régi hivatalos adatbázison alapul, akkor eleve reménytelen az összefésülés, bármit is csinálunk mi itt. Ha viszont a régin alapul, akkor nyilvánvalóan az új adatbázisban szereplő objektumokhoz hozzá lesz rendelve a régi adatbázisban szereplő azonosító. Mivel ez az azonosító a mi adatbázisunkban is benne van, ezért az adatbázisok ez alapján összeköthetők, összefésülhetők. Nekünk ezért nem lenne szükséges megtartanunk a régi, hibás adatokat, hanem felül lehetne írni az új, hibátlan adatokkal. (Én ebben akár szívesen segítenék is, sőt, ha kell, akár programozásban is. Végülis több mint 10 éve foglalkozok relációs adatbázisokkal (gondolom, emögött is az van), és az utóbbi években PHP-programozással is.)
[
előzmény
:
(6991)
klo , 2021-11-04 09:51:43]
|