Megújulásunk támogatója:  
műemlékem
témák listája

Összesen: 6985 db hozzászólás

piroska hozzászólásai | 2020-06-12 06:52:43  (6966)
Kedves Olivér!
Köszönöm, hogy megpróbáltál nyereményt teremteni. A felajánlottakkal nem élek. További jó munkát kívánok!
Piroska

klo hozzászólásai | 2020-06-06 01:41:48  (6965)
Tizenkettedik évad: eredményhirdetés

Abszolút győztes: ngabi

Abszolút második hely: fehér

Abszolút harmadik hely: piroska

A megyei győztesek:

Bács-Kiskun rany26 (nem hivatalos)
Baranya ngabi (nem hivatalos)
Békés SysWAP (nem hivatalos)
Borsod-Abaúj-Zemplén fehér
Budapest piroska (nem hivatalos)
Csongrád Emese62 (nem hivatalos)
Fejér Zerind (nem hivatalos)
Győr-Moson-Sopron klo (nem hivatalos)
Hajdú-Bihar Kimberli1 + Imi30
Heves fehér (nem hivatalos)
Jász-Nagykun-Szolnok Emese62 (nem hivatalos)
Komárom-Esztergom Halász család (nem hivatalos)
Nógrád carmin (nem hivatalos)
Pest piroska (nem hivatalos)
Somogy ngabi (nem hivatalos)
Szabolcs-Szatmár-Bereg fehér
Tolna ngabi
Vas Zerind (nem hivatalos)
Veszprém ngabi
Zala ngabi


A Keresztes hadjárat első helyezettje: ngabi

A Határeset első helyezettje: ngabi

Gratulálunk a győzteseknek és a műemlékem.hu valamennyi játékosának!

(Az évad során a 4 százaléknál kisebb felderítési arányú megyékben nem hirdettünk hivatalos győztest)

Elnézést a késlekedésért, a hivatalos győztesek hamarosan levelet kapnak a díjakról!

fehér hozzászólásai | 2020-06-04 23:56:06  (6964)
Már mehetnékem van. Tudomásul vettem a karantént, volt is mit elrendezgetnem a képeim között, de már nagyon várom, hogy indulhassak megint. A két fiam elenged, megkötötték viszont, hogy a háziorvosom véleményét is kérjem ki (a veszélyeztetett korom okán).
Remélem, a többiek is így vannak, nekem már ég a talaj a talpam alatt. :-)))
Üdv mindenkinek!

klo hozzászólásai | 2020-05-02 10:01:12  (6963)
Kedves játékosok! A műemlék-keresésnél és a Határesetnél már lezártuk az évadokat, megvannak az eredmények is, a Keresztes hadjáratnál viszont nem, így amíg az nincs kész, várunk a hivatalos kihirdetéssel. Köszönöm a türelmet!

klo hozzászólásai | 2020-04-23 17:00:19  (6962)
Kedves Gabi! Az én saram a késlekedés, igyekszünk vele.
[ előzmény : (6961)  ngabi , 2020-04-22 18:25:06]

ngabi hozzászólásai | 2020-04-22 18:25:06  (6961)
Megkérem a honlap karbantartóit, hogy az új évad jelentéseit válasszák le az előző évadról, mind három témakörben

fehér hozzászólásai | 2020-04-21 18:48:12  (6960)
Kedves klo! Sajnálom, hogy a ténykedésem miatt ennyi időt kellett fordítanod arra a kúriára, örülök, és köszönöm, hogy az álláspontom mellé álltál a megengedhető keretek között. Tanulság: ha egy felújítás alatt lévő épületbe invitálnak, és azok nem a tulajdonosok, akkor be sem fogom tenni a lábamat.
Elfogadom, egyben sajnálom is, mert így esetleg fontos információktól esünk el.
Üdvözöllek: fehér

klo hozzászólásai | 2020-04-02 01:21:16  (6959)
Kedves játékosok!
Március 31-én véget ért a 12. évad és április 1-jén kezdetét vette a 13. A hivatalos eredményhirdetésre néhány hét múlva kerül sor. Bár az új évad elindult, arra kérek mindenkit, hogy ne vállaljon felesleges kockázatot, a több száz éves épületek megvárnak minket.

klo hozzászólásai | 2020-03-30 23:30:13  (6958)
Tisztelt Fehér úr!
Egyszerű történet, jól dekódolható üzenettel és világlátással, de ehhez a helyzethez semmi köze nincs. Nem egy otthonba tört be a felhasználónk, hanem egy felújítás alatt álló épületben járt, ahol a fényképek elkészítéséhez bátorítást, belegyezést kapott (még ha nem is a tulajdonostól). Sem bárki feleségére, sem az otthonára nem vagyok kíváncsi sem én, sem a portál felhasználói. A Műemlékem.hu műemlékkeresése 12 éve azért vette kezdetét, hogy a magyarországi műemlékállomány állapotát felmérje, az egyes objektumok állapotváltozását dokumentálja. Vagyis senkinek az otthonába nem óhajtunk belesni, viszont az állapotjelentések figyelmeztetik mind az érdeklődő laikusokat, mind a szakembereket, mind a tulajdonosokat, hogy az objektumok álapota stagnál, hanyatlik, vagy éppen felível.
Aki védett épületet vásárol, az tudomásul veszi, hogy az ingatlannak nem csak múltja és jelene, de jövője is van. Ennek megfelelően értékmegőrző fenntartási kötelezettséget is vállal. Mi tiszteletben tartjuk a jelenét, Ön és az Önhöz hasonló tulajdonosok tiszteletben tartják a múltját és kérem, közösen tartsuk tiszteletben a jövőjét, bízva abban, hogy személyünk és korunk csak egy epizód az adott épület történetében.
A kérésének megfelelően törölni fogom a legutóbb jelentés során a belső terekről készült képeket.
Üdvözlettel:
Kovács Olivér
[ előzmény : (6957)  444444 , 2020-03-30 20:26:51]

444444 hozzászólásai | 2020-03-30 20:26:51  (6957)
Tisztelt Kovács ÚR!

Egy történettel szeretném kezdeni a válaszunkat:
Egy ismerősöm megvásárolt egy műemlék épületet, amely így magántulajdonba került. Néhány nap múlva megkereste a település polgármestere és a következő kérdést tette fel:
-Ugye tudod ki vagyok ? Mikor nézhetem meg belülről is az épületet?
Válaszként ezt kapta:
- Akkor nézheti meg , amikor Én a feleségét fürdés közben.

Másod sorban szeretném egy nagyon fontos dologra felhívni (ha már Ön is megtette) az Ön és minden műemlékkereső figyelmét, miszerint míg másoknak ez csak egy műemlék Nekünk és a hozzánk hasonló Kastély vagy Kúria tulajdonosoknak ezek az épületek az OTTHONT jelentik.

A kastély múltját tiszteletben tartjuk, Önök tartsák tiszteletben a jelenét.
Fehér József
iparművész

[ előzmény : (6954)  444444 , 2020-03-30 16:28:11]

fehér hozzászólásai | 2020-03-30 17:47:10  (6956)
Tisztelt 444444!

A szóban forgó sajóládi jelentés készítőjeként az alábbiakat tudom írni.
amikor megérkeztem a kastélyhoz, ott dolgoztak a munkások. Bemutatkoztam, megmondtam, hogy a műemlékem.hu önkénteseként jöttem, és hogy jelentést szeretnék készíteni a műemlék állapotáról, valamint pár fotót készíteni. Kívülről kezdtem, és láttam, hogy nyitva van a park felőli bejárat; megkérdeztem, készíthetek-e néhány belső felvételt is.
Egyikük - művezetőnek néztem - mondta, hogy természetesen. Invitált, és bent büszkén mutogatta, mire jutottak eddig, mi van még hátra, és milyen sorrendben.
Én lelkes voltam, örültem, hogy ez a pusztulásnak indult épület szépen, stílusosan rendben lesz, és hasznosulni is fog.
A jelentésem is ennek megfelelően elismerő.
A fogadtatásom olyan barátságos volt - mind az informátorom, mind a munkások részéről -, hogy eszembe sem jutott a telefon. Annyit tudtam meg, hogy Ön akkor éppen nem tartózkodott Sajóládon.
Feltételeztem, hogy a művezetővel közölte előzetesen, kit engedhet be, és kit nem.
Ez máshol így működik.
Volt pl. olyan kiskastély, ahol a gondnok közölte, hogy nem mehetek be, mert a tulajdonos addig nem járul hozzá, míg a felújítás nem történik meg.
Én ezt természetesen tiszteletben tartottam.
Sajnálom, hogy a jelenlétemet nemkívánatosnak tartja, a kastélyhoz viszont gratulálok!
-fehér-

klo hozzászólásai | 2020-03-30 16:53:05  (6955)
Tisztelt 444444!
Nem értem, miért nem a saját nevén írja alá a bejegyzéseit, ahogyan a pikírt hangnemet sem, de nyilván megvan ezeknek az oka. Különösen árulkodó a bejegyzésében a "pont lesz@arom" kifejezés, és elhiszem, hogy ezt érzi, illetve épp ezekkel a szavakkal tudja leírni a kedélyállapotát, de a kastély műemlék, amelynél ugyan valóban léteznek tulajdonosi jogok, de emellett tulajdonosi felelősség is (amire nyilván nem kell figyelmeztetnem, elmondták önnek, amikor megvásárolta az ingatlant). A műemlékeknek az egyes adatai ugyanakkor nem kötődnek az aktuális tulajdonos személyéhez, így azok nyilvánosak. A belső fotókat természetesen törölni fogjuk, de kérem, ehhez küldjön az email-címemre egy olyan levelet, amelyet a valódi nevén aláír - egy nicknéven bárki bármihez hozzá tud szólni.
Megkérdezem majd egyúttal a jelentést készítő felhasználót is, hogy mi történt 2019-ben a helyszínen.
Üdvözlettel:
Kovács Olivér
[ előzmény : (6954)  444444 , 2020-03-30 16:28:11]

444444 hozzászólásai | 2020-03-30 16:28:11  (6954)
Tisztelt Kovács Olivér!
A sorok között találja a válaszaimat:
Kötve hiszem, hogy bárki engedély nélkül bármilyen magántulajdonban lévő ingatlanba a felhasználók közül behatolt volna. A portálunk a szabályzatában kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy az objektumokról jelentést írók jogkövető magatartást tanúsítsanak, vagyis engedély nélkül sehová ne lépjenek be.

Én biztosan tudom, hogy Tőlem , mint tulajdonostól senki nem kért engedélyt, így az hogy Ön mit gondol vajmi keveset számít. Az , hogy egy egyszerű munkásembert nem érdekel egy mások magánéletében magánvagyonában túrkászó jöttment , az nem mentesít senkit a magántulajdon megsértése tekintetében.

Megnéztem a sajóládi kastélyhoz írt bejegyzéseket, a legutóbbi csaknem egy éves és arról számol be, hogy örvendetes módon felújítják a kastélyt. Mivel a jelentést tevő felhasználónk ír a felújítást végző csapatról is, valószínűnek tartom, hogy ők engedték be és adtak engedélyt neki szóban a fotózásra.
Miután nem életszerű az ezen jogosultságokat a helyszínen ellenőrizni, a felhasználónk jóhiszeműen járt el, ráadásul az épületről is elismerően nyilatkozott.

A jóhiszeműségről csak annyit, hogy számos büncselekmény alapja az emberek jóhiszeműsége, ha korrektűl járt volna el az a valaki aki ide betolakodott, elkérte volna az ott dolgozó munkásoktól a telefonszámomat, majd felhív és engedélyt kér a fotózásra, ezt nem tette meg vagyis tudatosan szegte meg az Önök által annyira nagyra tartott szabályzatot.
Másképp szeretném felhívni a figyelmét a gdpr intézményére, ami az emberi ostobaságon túl az Önök felelőssége, megítélésem szerint a hozzájárulásom nélkül azok a fotók illetve információk semmiképp nem jelenhetnének meg ezen az oldalon.

Az meg hogy kinek mi a véleménye az ingatlanról , pont lesz@rom, saját vagyonomból újítom fel, nem állami pénzből, így nem vagyok hajlandó erről sem Önöknek sem másnak információt nyújtani.
Végül kérem vegyék le a leírást és azokat a fotókat, amelyek minden bizonnyal csak az épületbe történő behatolással készülhettek és a jövőben tartózkodjanak a kastély ilyen formában történő vizsgálatától.

Tisztelettel 444444

Tisztelettel:
Kovács Olivér
üzemeltető - szerkesztő

klo hozzászólásai | 2020-03-30 15:28:32  (6953)
Tisztelt 444444!
Kötve hiszem, hogy bárki engedély nélkül bármilyen magántulajdonban lévő ingatlanba a felhasználók közül behatolt volna. A portálunk a szabályzatában kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy az objektumokról jelentést írók jogkövető magatartást tanúsítsanak, vagyis engedély nélkül sehová ne lépjenek be. Megnéztem a sajóládi kastélyhoz írt bejegyzéseket, a legutóbbi csaknem egy éves és arról számol be, hogy örvendetes módon felújítják a kastélyt. Mivel a jelentést tevő felhasználónk ír a felújítást végző csapatról is, valószínűnek tartom, hogy ők engedték be és adtak engedélyt neki szóban a fotózásra. Miután nem életszerű az ezen jogosultságokat a helyszínen ellenőrizni, a felhasználónk jóhiszeműen járt el, ráadásul az épületről is elismerően nyilatkozott.
Kovács Olivér
üzemeltető - szerkesztő
[ előzmény : (6952)  444444 , 2020-03-30 13:27:59]

444444 hozzászólásai | 2020-03-30 13:27:59  (6952)
Tisztelt muemlekem.hu

Az lenne a kérdésem , mint tulajdonosnak, mi jogosítja fel Önöket arra hogy egy magántulajdonban lévő ingatlanba engedély nélkül behatoljanak , arról fotókat készítsenek, majd megosszák ezeket ország világ előtt ?

Tudtommal ez bűncselekmény , ezért Eljarast fogok kezdeményezni az oldal és az azt üzemeltetők ellen, udv a sajoladi kastély tulajdonosa

klo hozzászólásai | 2020-03-18 11:45:44  (6951)
Kedves Kimberli1 + Imi30! Töröltem!
[ előzmény : (6950)  Kimberli1 + Imi30 , 2020-03-15 15:37:27]

Kimberli1 + Imi30 hozzászólásai | 2020-03-15 15:37:27  (6950)
Kedves Olivér!

Létszíves töröld az alábbi műemléknél a jelentésem, mert rossz épületet fotóztunk le:
https://muemlekem.hu/muemlek/show/-192
Köszönöm!

klo hozzászólásai | 2020-02-26 00:00:30  (6949)
Kedves Gabi! Mi volt a hibaüzenet? Kérlek, küldd el emailben. Köszönöm: Olivér
[ előzmény : (6948)  Emese62 , 2020-02-13 10:12:46]

Emese62 hozzászólásai | 2020-02-13 10:12:46  (6948)
Kedves Olivér!
Kalocsai helyi védett épületeket akartam feltölteni a rendszerbe, de a harmadiknál hibaüzenetet adott azóta nem enged feltölteni. Mi lehet a probléma?
Üdv:Gabi

Emese62 hozzászólásai | 2020-01-28 09:42:41  (6947)
Köldök képeket hamarosan , nagyon szép lett.
[ előzmény : (6943)  SysWAP , 2020-01-26 12:56:01]