Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Kápolna és a Munkácsy u. sarkán álló, L alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős épület. ÉNy-i, Munkácsy u.-i homlokzata és DNy-i, Kápolna u.-i véghomlokzata lizénákkal tagolt. Udvari homlokzatán beüvegezett tornác. Egytraktusos elrendezésű, a tornác, illetve a belőle kialakított helyiségek csehsüveg boltozatosak, stukkóval, a többi helyiség síkmennyezetes. 20. század eleji nyílászárók. Eredetileg egy L alaprajzú, földszintes, barokk ház állt itt, a Munkácsy u. és a Kápolna u. vonalához igazodó szárnyakkal. Utcaszélesítés miatt a Kápolna u.-i szárnyat lebontották, majd a megmaradt Munkácsy u.-i szárnyhoz az ÉK-i telekhatáron toldalékszárnyat építettek. A Munkácsy u.-i homlokzat tagolása 1920 körüli.
külső leírás:
Egykor a Munkácsy és Kápolna u. vonalához igazodó "L" alaprajzú, földszintes, barokk lakóház. A Kápolna u-i részt útszélsítés miatt az önkormányzat kisajátította, lebontották. Csak a Munkácsy u-i rész az eredeti, melyhez a telek másik oldalán a lebontott szárnnyal párhuzamosan új szárnyat építettek, így az épület ismét "L" alaprajzú.
A Munkácsy u. vonalához igazodó, csatlakozó beépítésű, "L" alaprajzú, földszintes, cseréppel fedett nyeregtetős, részben barokk, részben 1980-as években épült lakóház.
Munkácsy u-i homlokzata átalakított, jelentéktelen, 3 tengelyes, 3 két szélesebb 2 keskenyebb téglalap alkakú ablakkal, kőkerettel, alacsony lábazat, az ablakok között enyhe kiülésű pillérekkel.
Udvarihomlokzaton eredetileg tornác, azt beüvegezték.

Az előző képeken is látom (most), hogy a tetőcserepek elmozdulása régebben is megvolt, javítani kellene. (kép)

lakóház (0.028 km)
lakóház (0.032 km)