Lakóház (Nemzetközi Kerámia Stúdió)

Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Munkácsy u. vonalára épült, L alaprajzú, földszintes, utcai szárnya fölött kontyolt nyeregtetős, udvari szárnyán újabban beépített tetőterű, nyeregtetős épület. Utcai szárnyának Ny-i sarkához falazott kerítés kapcsolódik, kocsiáthajtóval és gyalogkapuval. Udvari szárnyának végéhez azonos szélességű és magasságú melléképület csatlakozik. Udvari homlokzatán falazott oszlopos tornác. A melléképület tornáca alacsony, féloszlopokkal bővített pilléres, felette térdfal, padlásföljáróval. Az utcai szárny egytraktusos elrendezésű, síkmennyezetes helyiségekkel, néhány 19. századi nyílászáró, illetve az eredetiek mintájára készült újabbak. A melléképület DK-i véghomlokzatához keskenyebb, de azonos gerincmagasságú, nyeregtetős, új épületszárny csatlakozik, amely az épületet összeköti a Kápolna u. 11. sz.-ú épülettel (trsz.: 9071). Ugyancsak a Munkácsy u. 14. sz.-ú épület telkén áll az előbbi épület két további toldaléka is. Az udvar közepén egykori mázsaház: kisméretű, nyeregtetős épület, félnyeregtetős É-i toldalékkal.

Az épület állapota még éppen érdemel jó minősítést, egy festés jól jönne,és a tetőn látok problémát (kép).

lakóház (0.088 km)
lakóház (0.091 km)