polgárház
városi polgárház
Vác Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk, 18. sz.
A revizor a Pest megye műemlékei , Bp. 1958. c. kötet leírását mellélkelte fénymásolatban.
"Szabadon álló , U alakú beépítésű, emeletes, barokk lakóház. A 3+1+3 tengelyes homlokzatot sima övpárkány osztja két részre és kéttagú főpárkány zárja le. Földszinten szalagkeretes, könyöklős ablakok, a hasonló emelet ablakok alatt tükör, felettük váltakozva egyenes és íves szemöldökpárkány, e felett mellszobrok, illetve levéldísz. A középső tengelyben kosáríves kapu, amelyet falpilllérek kísérnek s ezek kovácsoltvas rácsú erkélyt tartanak. "
:
Szabadon álló, U alakú beépítésű emeletes lakóház.
A 3-1-3 tengelyes homlokzatot sima övpárkány osztja két részre és kéttagú főpárkány zárja le.
Földszinten szalagkeretes, könyöklős ablakok, a hasonló emeleti ablakok alatt tükör, felettük váltakozva íves és egyenes szemöldökpárkány, e felett mellszobrok, ill. levéldísz. A középső tengelyben kosáríves kapu, amelyet falpillérek kísérnek s ezek kovácsoltvas rácsú erkélyt tartanak.

Hevenyészett módon javítgatott épület, kissé elkoszolódott homlokzat, de a vízelvezetés jónak tűnik. A lábazat rendben van. Gyenge négyes.

Kőkereszt (0.089 km)
Pietá-szobor (0.090 km)