Bagolyvár; iskolaépület

vár
Budakörnyéki Földhivatal
Iskolaépület, volt Bagolyvár.
:
A római katolikus templom dombja alatti téren vegyes beépítésű területen áll, főhomlokzata a falu főútvonalára oldalhomlokzata és nyitott udvara a templom előtti térre néz. A tégla alaprajzú kétszintes sátortetős épületnek mind az utcai, mind az udvari homlokzata öttengelyes. Teteje kettős hódfarkú cseréppel fedett. Az épület bejárata az udvari homlokzat második tengelyében nyílik. A bejárat fölötti előtető kettős hódfarkú cseréppel fedett sátortető. A földszinti ablakok mindkét homlokzaton sima szalagkeretesek. Az emeleti ablakok pálcatagos szalagkereteinek fölső sarkai lekerekítettek. A főhomlokzaton ez a keretezés a könyöklőpárkányig fut le, az udvari homlokzaton csal az ablakok félmagasságáig. A tetőzet udvari oldalán magas tetőablakok nyílnak. A térre néző oldalhomlokzat tagolatlan, csak az emelet közepén látható egyetlen vakablak.

2015.01.17 15:04 Bamby állapot: 4 - pont: 3

Az épület állapota jónak mondható, bár lábazati vizesedése megvan, a falfirkákat eltüntették. Környezte tiszta, rendezett. Ugyanez a jelentés szerepel e nyilvántartásban külön a Fő u. 208.szám alatt is.

Kőkereszt (0.076 km)