Budakörnyéki Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1838.
:
A település főutcáján, az utca frontján és a telekhatáron, három oldalról szabadon álló nyeregtetős cseréppel fedett épület. Az utcai homlokzat kéttengelyes, eredeti ablakait már mind funkcionálisan, mind formailag átalakították: az egyikből három lépcsőfokkal megközelíthető ajtó, a másikból üzlet kirakata lett. A homlokzat két sarkát vakolatarmírozás díszíti. Az oromfal közepén íves formákkal keretezett szellőző nyílik. Az udvari homlokzat ugyancsak kéttengelyes, az ablakok szegmensíves lezárásúak, egyszerű szalagkerettel. A ház hátsó homlokzatához további újabb épületek csatlakoznak.

Annyi a változás, hogy felkerült rá egy tábla a nyitatartással. Amúgy a felújítás óta kitart a remek állapot.

Kőkereszt (0.054 km)