Szent Mihály arkangyal
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós templom, oromfalas K-i homlokzata lekontyolt csúcsa fölött huszártoronnyal, a hajónál keskenyebb, félköríves záródású szentéllyel, a hajó D-i falához kapcsolódó sekrestyével, a szentélyzáródás fölött sátortetőben végződő nyeregtetővel. Hajója dongaboltozatos, a bejárati oldalon karzat, sekrestyéje síkmennyezetes. Falképek: 20. század. Berendezés: 20. század. A templomot 1806 és 1823 között építették.
külső leírás:
Szabadonálló, egyhajós hajó. szegmensíves szentéllyel, déli oldalán kis sekrestyével. Nyeregteteje palázott, rajta kis huszártorony, melynek teteje és oldalai is bádogozottak. Falazata vakolt, a szürke lábazat kivételével sárgára festett. Homlokzatai egyszerűek, tagozatok nélküliek. A hajó jobb és bal oldalán 2-2 szegmensíves záródású ablak figyelhető meg.

2010.12.07 14:33 guess.who állapot: 5 - koordináta: N 48° 7,083' E 20° 1,409' - pont: 26

Jelenleg éppen a felújítása folyik (Uniós pénzből, december 31-re készen kell lennie), fel van állványozva. Állapota az akkorinak megelőlegezett kitűnő. Bejutni sajnos nem sikerült.

Barlang (4.020 km)
Harangláb (5.547 km)