Szent Jakab apostol
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, É-i homlokzat előtti tornya homorú falakkal kapcsolódik a hajóhoz. A homorú falszakaszokon, fülkében, Szent Péter és Szent Pál szobra. A hajó K-i oldalán a középkori templom poligonális záródású, támpillérekkel erősített szentélye kápolnaként funkcionál. A Ny-i oldalon az egykori torony (1734) alsó két szintje ma előcsarnok, előtte lépcső áttört kőkorláttal (18. század közepe). A szentélyvégződést félkupola, a további szakaszokat csehboltozat fedi. A hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 19-20. század. Berendezés: 18-19. század. Az elő- ször 1488-ban említett templomot 1701-1778 között többször bővítették, 1868-ban újraboltozták.
külső leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, főhomlokzat előtti tornya homorú falakkal kapcsolódik a hajóhoz. A homorú falszakaszon fülkében Szent péter és Pál szobra. A hajó keleti oldalán a középkori templom poligonális záródású, támpillérekkel erősített szentélye, mint kápolna. A nyugati oldalon a volt torony alsó két szintje, jelnleg előcsarnok, elötte előlépcső fonadékos kőkorláttal.

Maradt az állapota. Az előtte lévő szobrokon látszik egy kicsit a tél munkája.

Mária-oszlop (0.070 km)