Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésű, földszintes, nyeregtetős, egytraktusos lakóház, tornácos alaprajzzal, vízvetős deszkaoromzattal, az oromzat csúcsán kovácsoltvas kereszttel. Udvari homlokzatán vízcsendesítővel fedett faoszlopos tornác. Egykori mestergerendás födémének töredéke a kamrában. A lakóház mögött két szabadon álló gazdasági épület. Népi műemlék.
Jászdózsa, Bozóky János u. 8.

Jelleg:
Fésűs beépítésű, földszintes, nyeregtetős lakóház, vízvetős deszkaoromzattal, az oromzat csúcsán kovácsoltvas kereszttel. Udvari homlokzatán vízcsendesítővel fedett faoszlopos tornác. A lakóház mögött két szabadonálló gazdasági épület.

Épületbelső, tartozékok:
Egytraktusos, tornácos alaprajz. Alaprajzi elrendezése szoba-konyha-szoba-kamra. A kamra alatt pince. Eredetileg mestergerendás födém fedte a helyiségeket, a metergerenda végigment az egész épületen. Jelenleg már csak a kamrában van meg. Megmaradt egy töredéke a következő felirattal:ÉPÍTETTE BOZÓKI JOSEPH 1847 BE
A szobákban hajópadló, a konyhában cementlap burkolat. Az első szobában rekonstruált kemence.
Egykorú nyílászárók.