Kőkép

Plasztika
szobor
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Kossuth u. és a Kőkép u. sarkán lévő teresedésen álló, négyzet alaprajzú, sátortetővel fedett, vakolt homlokzatú, az egykori településhatárt jelző építményen, magas lábazattal, párkánnyal, a sarkokon falpillérrel. A falpillérek között eltérő méretű, szegmentíves záródású fülkék. A Kossuth utca felé néző fülkében festett kő Pietŕ-szobor. Állíttatta Kovács György főbíró, a város másik két kőképével együtt (trsz.: 3960, 3932), a török uralomtól való megszabadulás emlékére.
Jelleg:
A Kossuth u. és a Kőkép u. sarkán lévő téren álló, négyzet alaptajzú, sátortetővel fedett, vakolt homlokzatú építmény magas lábazattal, párkányal, a sarkokon falpillérrel. A falpillérek között különböző méretű , szegmensíves záródású fülkék. A Kossuth utca felé néző fülkében kisebb festett kő Piéta.

A szobor oldalán ázás nyomok, alsó részén vakolathullás maradványai.

üzlet + lakás (0.754 km)