Kálvária (Szentkúti kálvária)

Plasztika
szobor
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kovácsoltvas kerítéssel övezett területen álló Kálvária-szoborcsoport. Lépcsős alépítményen, alul szélesen kiugró volutákkal díszített talapzat, fölötte sziklán emelkedő kereszt korpusszal, a kereszt lábánál Mária Magdolna térdelő alakja. A kereszt két oldalán, volutákon Szűz Mária és Szent János evangélista szobra. Állíttatta nemzetes és vitézlő Sípos Pál. 1795-ben leszármazottai felújíttatták, 1800-ban újrafestették. Korábban a régi Szentkúti temetőben állt. 1925-ben került mai helyére.
külső leírás:
Kovácsoltvas kerítéssel övezett területen álló kő emlék. Lépcsős emelvényen volutás, párkányos posztamens, fölötte sziklákon kereszt korpusszal, a kereszt lábánál Mária Magdolna térdelő alakja. A kereszt két oldalán, a szélesen kinyúló voluták fölött kisebb posztamensen Szűz Mária és Szt. János evangélista szobra.

A szobor szépen fel lett újítva, a tér pompája.

Eördögh-ház (0.229 km)