Római katolikus plébániatemplom

Szűz Mária neve
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, D-i homlokzati tornyos, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. A szentély Ny-i oldalán sekrestye, K-i oldalán kápolna. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1958 (Takács István). Berendezés: 19. század eleje. A szentély É-i oldalán kontyolt tetős sekrestye, D-i oldalán kis kápolna. Építtette az egri káptalan, gr. Károly József és br. Orczy László földesurak. A 19. század végén kisebb kápolnával bővítették.
külső leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély É-i oldalán kontyolt tetős sekrestye, D-i oldalán kis kápolna /19. sz. vége/.

2016.08.02 15:47 Beka71 állapot: 4 - koordináta: N 47° 38,668' E 20° 39,282' - pont: 20

A templom lábazatán továbbra is omlik a vakolat. A homlokzat festése is megkopott, elkoszolódott már.
Sajnos belülről nem tudtuk megnézni.

Községháza (0.061 km)