Magtár

Agrár műemlék
raktározási létesítmény
élelmiszeripari raktár
magtár
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település D-i részén, téglalap alaprajzú épület csonkakontyolt nyeregtetővel. Háromhajós földszintjén toszkán oszlopokra támaszkodó csehsüveg boltozat. 18. század második felei kőkeretes kapuk kovácsoltvas ajtókkal. Telkén egykorú, de átalakított U alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős lakó, illetve gazdasági épületek. A lakóépület boltozatos. Építtette az egri püspökség.
Település D-i részén, belterülethez kapcsolodó területen.

Szabadonálló, téglalap alaprajzú, magtár, csonkakontyolt nyeregtetővel. Ny-i homlokzata előtt újabb, igénytelen előtető és lift.
Telkén egykorú, U alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős lakó ill. gazdasági épületek, átalakítva.

2010.10.24 16:38 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 36,498' E 20° 34,879' - pont: 6

Állapota változatlan: alsó szintje erősen vizesedik, vakolata mállik, tetőzete azonban rendben van. Valószínűleg használják valamire, mivel el van kerítve, és jókora kutya őrzi a területet. Az őr nem jött elő az ugatásra, így semmi közelebbit nem sikerült megtudni a magtárról. A területen egy másik, U-alakú, középen tornyos, fűrészelt díszes tetőpárkányú épület is van.