Keglevich-kastély (Mezőgazdasági Középfokú Szakoktatási, Továbbképző és Szakoktatási Intézet)

oktatási és gyermekintézmény
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, U alaprajzú, egyemeletes, tagolt tömegű, kontyolt nyeregtetős kastély, manzárdtetős középrizalittal, oldalrizalitokkal, az udvari homlokzat földszintjén és az emelet egy részén, utóbb beüvegezett kosáríves loggiával. Boltozott belső terek. Falképek: díszteremben, 1770 körül (Beller Jakab). Az udvar É-i részén U alaprajzú, földszintes, nyeregtetős átalakított gazdasági épület. A kastélytól Ny-ra földszintes, nyeregtetős melléképület, utóbb beüvegezett kosáríves tornáccal, valamint kétemeletes, nyeregtetős magtár. Építtette gr. Keglevich Gábor (építész: Quadri Kristóf ?). A 20. század első harmadában átalakították. Az épületegyüttes jelenlegi formáját 1960 után nyerte.
Téglalap alaprajzú udvar köré épült kastélyegyüttes.
Az udvar déli részén U alaprajzú, egyemeletes, tagolt tömegű, kontyolt nyeregtetővel fedett kastély, manzárdtetős középrizalittal, oldalrizalitokkal, az udvari homlokzaton beüvegezett kosáríves loggiával.
Az udvar északi részén U alaprajzú, földszintes, nyeregtetős átalakított gazdasági épület.
A kastélytól Ny-ra földszintes, nyeregtetős melléképület beüvegezett kosáríves tornáccal, valamint kétemeletes, nyeregtetős magtár.
Iskola, diákotthon

2013.12.01 11:47 Lacipap állapot: 5 - pont: 18

Az épület állapotában jelentős változást nem találtam. Néhány helyen apróbb festék leválásokat vettem észre. A vakolat még nem sérült.