Római katolikus plébániatemplom

Szent Erzsébet
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, poligonális szentélyzáródású templom, oromzatos Ny-i homlokzata felett huszártoronnyal. A hajó mindkét hosszoldalán egy-egy támpillér. A szentély K-i oldalán féltetős sekrestye. Csehboltozatos hajó, cseh- és fiókboltozatos szentély, a hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: kisebb részben 19. század első fele; főoltárkép: 1870 körül (Sajóssy Alajos ?). Épült a korábbi templom újjáépítésével. 1804-ben majd 1833-ban átépítették. Ekkor a belső pilléreket eltávolították és új boltozat épült. Az 1970-es években új karzat, liturgikus tér és berendezés készült. A templomkertben: kőkereszt, 19. század vége; I. világháborús emlékmű.
külső leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzárodású templom, a főhomlokzat fölött csonka kontyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, huszártoronnyal. A hajó mindkét hosszoldalán egy-egy támpillér. A szentély keleti oldalán féltetős sekrestye. Kertjében kőkereszt, és I. világháborús emlékmű.
állapot leírása:
A templom falai rendkívül nedvesek, annak ellenére, hogy a falak mentén árok készült az alapok kiszellőztetésére.

A templom nézegetése közben megszólítottak. Szeretnénk-e belülről is megnézni a templomot?
Természetesen akkor már be is mentünk. Elpanaszolták, hogy a falak rendkívül nedvesednek, a szellőztető árkot pedig már régen betömették. A falakat kívül belül gipszkartonnal fedték be a nedvesedés magasságáig. Természetesen a nedvesség feljebb kúszott a falakban. Segítséget szeretnének kérni, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a gondot.

Kőkereszt (0.016 km)
Harangláb (4.750 km)