A római katolikus templom műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
helyrajzi szám:
1331, 1472/1, 1472/2, 247, 250, 289/5, 301, 786, 835, 836, 934/2, 935/1, 935/2, 935/3, 935/4, 935/5, 935/6, 935/7, 935/8, 1332
14526
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település központjában, parkban álló r. k. templom műemléki környezete a következő lehatárolással: Ny-on a 1470/1. hrsz. D-i, Ny-i, illetve É-i határa a 1472. hrsz.-ú telek Ny-i határáig. Ennek mentén az MK határa eléri a Hunyadi János utat, azt É-i irányban átszeli. Az út túlsó oldalán a határ a 247. és 250. hrsz. É-i határa a Bethlen Gábor u.-ig, ezt K-i irányban egyenesen átszelve a túloldalon a 289/5. hrsz. mentén É-nak fordul a telek határáig. A telket É-on megkerülve folytatódik a 301. hrsz. ÉK-i sarkáig, ahol az utat K-i irányban átszelve megkerüli a 786. hrsz.-ot, D-i irányban átszeli a Szerelem Alfréd utat, a 835. hrsz. és a 836. hrsz. K-i határa mentén eléri és keresztezi a Baross Gábor utat, tovább halad a 934. hrsz. és a 935. hrsz. ÉK-i határa mentén az utóbbi ÉK-i sarkáig, ahol DNy-nak fordulva eléri a Hősök terét. Itt az út középtengelyében haladva az eléri a Kossuth Lajos u. É-i folytatásában elterülő közterület Ny-i térfalát, ahol É-nak fordul 1331/1. hrsz.-ig. Itt Ny-nak fordulva a 1331/1. és a 1332. hrsz.-ok D-i határa mentén éri el az Erkel Ferenc utat, aminek középtengelyében É-nak, majd Ny-nak fordulva a kiindulási pontot.
külső leírás:
A település központjában, parkban álló r.k. templom műemléki környezetében a községháza (trsz. 2240) kivételével a 20. sz. második felében emelt épületek dominálnak.

A Hunyadi János út É-i beépítése (2-8 sz. 280-247. hrsz); Bethlen utca burkolata; Zrínyi utca É-i beépítése (hrsz. 297, 298, 301), K-en a Főút tengelye a Hősők tere (1319/2) teljes hosszában; D-en a templomkerttel szomszédos beépítés (hrsz. 1332; 1331/1-19), Ny-on az Erkel Ferenc utcai beépítés (hrsz. 1469, 1471, 1472/1).

A tér amit ez a terület takar most is szép!
Lehetne rajta javítani, de ??