Szent Sebestyén-szobor

Szent Sebestyén
szobor
Plasztika
szobor
Hatvan Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A templom D-i oldalán fonatos kőballusztráddal körülvett, volutás talapzaton álló kompozit fejezetes oszlop. Az oszlop tetején Szent Sebestyén-szobor, a talapzat párkányán kétoldalt Szent Rókus és püspökszent alakja. A talapzaton elöl dombormű, hátul felirat. (Feliratát 1846-ban újra cserélték.) A pestistől való megszabadulás emlékére állíttatta a város lakossága (Mayerhoffer András terve alapján Jäger Antal).
külső leírás:
A templom D-i oldalánál szabadon álló, fonatos kőbalusztráddal körülvett, volutás, domborműves posztamens. Ezen kompozit fejezetű oszlop, az oszlop tetején a fához kötözött Szent Sebestyén szobra. Az oszlop lábánál Szt. Rókus és egy püspökszent. A posztamens előoldalán lévő dombormű nőt ábrázol virágfüzérrel (Szent Rozália?).

Lényegében még elég jó állapotban van, de ráférne egy kis megelőző gondoskodás, felújítás.