Nepomuki Szent János-kápolna

kápolna
kápolna
Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Nagypatakon átvezető híd mellett, szabadon álló, lemetszett sarkú háromszög alaprajzú kápolna nyeregtetővel, a tetőcsúcson kereszttel. D-i oldalán szegmentíves bejárat, kovácsoltvas ráccsal. Boltozattal fedett belső terű, benne kőből készült oltárasztal, rajta Nepomuki Szent János-szobor. Építtette a jezsuita rend (építész: Horák Vince). 1869-ben a város renováltatta az épületet.
külső leírás:
Patak partján, a híd mellett szabadon álló, lesarkított háromszög alaprajzú kápolna nyeregtetővel, kereszttel. D-i oldalán szegmensíves bejárat XVI. Lajos stílusú kovácsoltvas ráccsal. É-i levágott sarkán kisebb ajtóval.

Sajna azt kell, hogy mondjam, az épület állapota változatlan! Pedig egy érdekes kis színfoltja a városnak.

Vachott-ház (0.029 km)
Kőkereszt (0.129 km)