Török fürdő

egészségügyi és szociális épület
gyógyfürdő
fürdő
gyógyfürdő
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes épület, attikával koronázott, aszimmetrikusan elhelyezkedő bejárattal. Az attika fölött földgömbön emelkedő félhold (20. század). Ny-i homlokzata sarokrizalitos, a középszakasz fölött nyolcszög alaprajzú kupola emelkedik (20. század). Török kori épület helyén épült a 18. század végén. Pyrker János érsek az elavult épületet átépítteti 1828-ban (építész: Szarvas Ferenc), majd újabb bővítésre kerül sor 1838-1840 között (építész: Streimmelwögel Mihály). Átalakított.
külső leírás:
A gőzfürdő az épület közepébe foglalva herlyezkedik el. A sicaklikon kívül egyetlen rész sem maradt épen. A sicaklik nyolcszög alaprajzú, kupolával fedett. A nyolcszögű kupoladob kívülről jól látszik.
Felújítással teljesen átalakítva, a török kori részekből semmi sem látszik.

Az épület most is szép állapotban van. Sajna a falon néhol és az eresz alatt már megjelent a porosodás.

Kertészház (0.131 km)
Szarvas-fogadó (0.277 km)