Lakóépület, eklektikus - neoreneszánsz, 1874. Tervezte Ybl Miklós.
:
Négyemeletes, belsőudvaros neoreneszánsz-eklektikus bérház, zártsorú beépítésben.
A négyemeletes épület öt ablaktengelyes homlokzatát az első emelet fölött három részes, lapos konzolsorral alátámasztott függőlemezű övpárkány, a negyedik emeleten két részes, képszékében domborműves növényi fonat-sorral ellátott könyöklőpárkány tagolja és ívsorra ültetett fogsorral és felette konzolsorra helyezett kiugró függőlemezzel ellátott főpárkány zárja le. A homlokzaton állótéglány alakú falnyílások kaptak helyet. A földszinti falnyílásokat és az első emeleti, tagozatos keretezésű, konzolpárra fektetett könyöklőpárkány szakaszokra állított, - mellvédjeikben eklektikus díszekkel ellátott -, füles keretezésű ablakokat, magas posztamensre helyezett, kannelurás dór pilaszterek fogják közre. A második emeleti füles keretezésű, fej-szobros zárókövekkel díszített, - mellvédjeikben kőbábos korláttal ellátott - ablakok, csigás konzolpárokra ültetett háromszögletű oromzatos szemöldökpárkányait eredetileg puttópárok által tartott korsódíszek ékesítették. E, - ma már hiányzó - szobordíszek, talán - az Ybl Miklóssal együtt dolgozó és másutt hasonlókat készítő - Schaffer Károly alkotásai. A harmadik emeleti tagozatos füles keretezésű ablakok felett egyenes szemöldökpárkányok láthatók, képszékeikben rozettasorokkal. A negyedik emeleti, egyszerű füles keretezésű ablakok között pilaszterek helyezkednek el.

Városfal (0.033 km)
Városfal (0.067 km)